Ingrediënten
(voor 12 personen)
- 2 uien
- 500g. kippenlevers
- 1 teentje knoflook
- 2 el boter
- 10 cl rode wijn
- 1/2 tl fijngehakte tijm
- balsamicoazijn
- enkele sneden geroosterde ciabatta
- 2 el fijngehakte peterselie
Bereiding
Pel de uien en snij ze in reepjes,spoel kippenlevers,dep ze droog en snij ze in blokjes.
Pel de knoflook en hak hem fijn.
Smelt de boter en fruit de uien en de knoflook glazig .
Voeg kippenlevers toe en blus met de wijn, laat helemaal inkoken en voeg dan de tijm en de balsamico toe.
Kruid af met peper en zout.
Snij sneedjes van een ciabatta of stokbrood en grill ze goudbruin.
Pel de knoflook en hak hem fijn.
Smelt de boter en fruit de uien en de knoflook glazig .
Voeg kippenlevers toe en blus met de wijn, laat helemaal inkoken en voeg dan de tijm en de balsamico toe.
Kruid af met peper en zout.
Snij sneedjes van een ciabatta of stokbrood en grill ze goudbruin.
Afwerking / serveren
Verdeel de kippenlevers over het geroosterd brood en werk af met peterselie.
Tip voor drank :
Champagne met een vlierbessenpastille
Bron van recept :
Weekend Knack zomer 2013 nr40
Kookteam :
Luc en Hugo