Carpaccio van Zeebaars met Griekse yoghurt

Carpaccio van Zeebaars met Griekse yoghurt

Ingrediënten

  • Griekse yoghurt (of magere platte kaas)

  • Verse zeebaars (ontgraat en ontveld)

  • limoen

  • 1 plantje koriander

  • 1  koolrabi

  • 2 rode pepertjes

  • peper en zout

  • olijfolie

  • geroosterde sesamzaadjes (of amandelschilfers)


Bereiding

Neem een platte kom  met een opstaande rand; grootte volgens aantal gasten..Leg een laag van ongeveer een halve centimeter  Griekse  yoghurt of magere platte kaas, doe er wat limoen rasp over en verdeel hierover de fijne sneedjes stukjes zeebaars,ontgraat en ontveld en in reepjes van 2 à 3 cm breed gesneden ,

Kruid met peper, zout en wat limoensap.Werk verder af met fijn gesnipperde koriander, kleine blokjes koolrabi (fijne sneetjes , balkjes of  blokjes) en 1 of 2 fijnversnipperde rode pepertjes. 

Bestrooi als laatste met nog wat zeste van limoen,olijfolie en licht geroosterde sesamzaadjes of amandelschilfers.

Afwerking / serveren

Zet de schotel op tafel met een paar lepels , geef iedereen een klein bordje en laat ze maar doen.

Tip voor drank :

Rum-komkommer-limoen-basilicum cocktail

Bron van recept :

Chef Bart De Smit

Kookteam :

John, Ines,en gast Ronny De Pesseroy