Ingrediënten
Griekse yoghurt (of magere platte kaas)
Verse zeebaars (ontgraat en ontveld)
limoen
1 plantje koriander
1 koolrabi
2 rode pepertjes
peper en zout
olijfolie
geroosterde sesamzaadjes (of amandelschilfers)
Bereiding
Neem een platte kom met een opstaande rand; grootte volgens aantal gasten..Leg een laag van ongeveer een halve centimeter Griekse yoghurt of magere platte kaas, doe er wat limoen rasp over en verdeel hierover de fijne sneedjes stukjes zeebaars,ontgraat en ontveld en in reepjes van 2 à 3 cm breed gesneden ,
Kruid met peper, zout en wat limoensap.Werk verder af met fijn gesnipperde koriander, kleine blokjes koolrabi (fijne sneetjes , balkjes of blokjes) en 1 of 2 fijnversnipperde rode pepertjes.
Bestrooi als laatste met nog wat zeste van limoen,olijfolie en licht geroosterde sesamzaadjes of amandelschilfers.
Afwerking / serveren
Zet de schotel op tafel met een paar lepels , geef iedereen een klein bordje en laat ze maar doen.
Tip voor drank :
Rum-komkommer-limoen-basilicum cocktail
Bron van recept :
Chef Bart De Smit
Kookteam :
John, Ines,en gast Ronny De Pesseroy