Ingrediënten
(voor 8 personen)
- 1ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- 650 g tomaten
- 2 el tomatenpuree
- 6 dl groentenbouillon
- 1/2 tl suiker
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 el room
- 8 kleine Sint-Jabobsnoten
- 1 dl melk
Bereiding
Pel ui en knoflook,snipper fijn en fruit glazig aan in olijfolie.Was de tomaten, snij ze in stukken en voeg ze toe aan de pan met de ui.Laat 10 min.zacht stoven,doe er dan de tomatenpuree en de groentebouillon bij en kruid af met suiker,oregano,peper en zout.Laat nog 20 min. stoven.
Mix de soep fijn en zet weer op 't vuur , voeg de room toe en meng goed door elkaar.
Spoel de St.-Jacobsnootjes,dep ze droog en bak ze gedurende 3 à 4min in olijfolie,kruid ze op het einde met grof zout en rijg er twee op een houten spiesje.
Schuim de melk op.
Mix de soep fijn en zet weer op 't vuur , voeg de room toe en meng goed door elkaar.
Spoel de St.-Jacobsnootjes,dep ze droog en bak ze gedurende 3 à 4min in olijfolie,kruid ze op het einde met grof zout en rijg er twee op een houten spiesje.
Schuim de melk op.
Afwerking / serveren
Verdeel de soep over de glaasjes en schep voorzichtig het schuim van de melk bovenop de soep .Plaats een spiesje over de rand van elk glas.
Tip voor drank :
Boschendal 2013 (chenin blanc/viognier) Zuid-Afrika
Bron van recept :
Knack weekend nr.42
Kookteam :
John en Luc