Cappuccino van erwt met king crab, grijze garnalen en serranoham

Cappuccino van erwt met king crab, grijze garnalen en serranoham

Ingrediënten

(voor 12 personen)
  • 200 diepvrieserwtjes
  • enkele blaadjes verse munt
  • 3dl kippenbouillon
  • 2dl room
  • 250 g grijze garnalen
  • 1 blikje king crab
  • enkele sneetje serranoham
  • peper en zout

Bereiding

Serranoham drogen op 80°C gedurende 15 min.Ewten, munt en kippebouillon koken & pureren (een crème smakelijker dan een soepje).
Enkele erwtjes apart houden voor de garnituur. Room lichtjes opkloppen.

Afwerking / serveren

Doe in het glaasje eerst de erwtencrème dan de garnaaltjes en de king crab , erwtjes en de room.Werk af met een muntblaadje en een stukje gedroogde ham.

Tip voor drank :

Flower Salton 2012 vinho fino branco demi-sec

Bron van recept :

Claudia Allemeersch

Kookteam :

Mireille en Babs