Ingrediënten
(voor 12 personen)
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 paprika
- 1 butternut pompoen
- boter of olie
- kippenbouillon
- peper en zout
- chilivlokken
- Gerookte paling (garnituur)
- Geitenkaas (zachte)
Bereiding
Stoof de ui en de look in vetstof.Schil de pompoen en snijd hem in kleine
stukjes, snijd de paprika.Voeg de pompoen en paprika bij de ui en zet onder met kippenbouillon.
Laat zachtjes pruttelen en voeg peper,zout en chili bij.Mixen tot een gladde soep.
stukjes, snijd de paprika.Voeg de pompoen en paprika bij de ui en zet onder met kippenbouillon.
Laat zachtjes pruttelen en voeg peper,zout en chili bij.Mixen tot een gladde soep.
Afwerking / serveren
Giet de hete soep in kommetjes of glaasjes en werk af met een stukje gerookte paling en een lepeltje verse zachte geitenkaas .
Dien op met een sneedje vers,in de pan geroosterd, frans brood .
Dien op met een sneedje vers,in de pan geroosterd, frans brood .
Tip voor drank :
Gincoctail “God Save The Queen “ met appel
Kookteam :
Wim en Mireille