Bouchot mosseltjes met tomaat en champignons

Bouchot mosseltjes met tomaat en champignons

Ingrediënten

(voor 10 hapjes)
  • 1 kg bouchot mosselen 
  • 1/2 kg kleine Parijse champignons 
  • 3 à 4 grote rijpe tomaten 
  • 3 sjalot 
  • 2 teentjes look
  • sap van 1 citroen 
  • 3 à 4  el olijfolie
  • 1 dl cider azijn
  • 2 el gehakte platte peterselie 
  • zout en peper  

Bereiding

Reinig de champignons , snij eventueel in 2 of 4, en laat ½ uur marineren in het sap van 1 citroen , blancheer de tomaten en ontvel en ontpit , snij in kleine stukjes
Pel en versnij de sjalot fijn ,pel en plet de look en laat deze glazig worden in de olijfolie (niet kleuren).
Voeg de tomaten erbij  en de cider azijn en laat verder reduceren, kruid af met peter en zout en voeg de peterselie toe.
Voeg nu de uitgelekte  champignons  toe  en laat verder verdampen en en zacht worden (het is de bedoeling om een soort tomatenfondue te verkrijgen) .
Maak de mosseltjes schoon en maak ze kaar op de klassieke wijze, haal ze uit de schelp en voeg ze toe aan het geheel, 
Als de tomatenmassa de dik wordt , kan je eventueel wat mosselsap toevoegen.

Opm.: dit gerecht is ook best geschikt als voorgerecht , opgediend met een stukje brood.

Afwerking / serveren

Opdienen in individuele kommetjes of glaasjes

Tip voor drank :

Tinto de Verano, een Spaans aperitief op basis 
van rode wijn en limonade

Bron van recept :

La Cuisine de nos Mères  , Georges Blanc

Kookteam :

John en Wim