Ingrediënten
(voor 10 hapjes)
- 1 kg bouchot mosselen
- 1/2 kg kleine Parijse champignons
- 3 à 4 grote rijpe tomaten
- 3 sjalot
- 2 teentjes look
- sap van 1 citroen
- 3 à 4 el olijfolie
- 1 dl cider azijn
- 2 el gehakte platte peterselie
- zout en peper
Bereiding
Reinig de champignons , snij eventueel in 2 of 4, en laat ½ uur marineren in het sap van 1 citroen , blancheer de tomaten en ontvel en ontpit , snij in kleine stukjes
Pel en versnij de sjalot fijn ,pel en plet de look en laat deze glazig worden in de olijfolie (niet kleuren).
Voeg de tomaten erbij en de cider azijn en laat verder reduceren, kruid af met peter en zout en voeg de peterselie toe.
Voeg nu de uitgelekte champignons toe en laat verder verdampen en en zacht worden (het is de bedoeling om een soort tomatenfondue te verkrijgen) .
Maak de mosseltjes schoon en maak ze kaar op de klassieke wijze, haal ze uit de schelp en voeg ze toe aan het geheel,
Als de tomatenmassa de dik wordt , kan je eventueel wat mosselsap toevoegen.
Opm.: dit gerecht is ook best geschikt als voorgerecht , opgediend met een stukje brood.
Pel en versnij de sjalot fijn ,pel en plet de look en laat deze glazig worden in de olijfolie (niet kleuren).
Voeg de tomaten erbij en de cider azijn en laat verder reduceren, kruid af met peter en zout en voeg de peterselie toe.
Voeg nu de uitgelekte champignons toe en laat verder verdampen en en zacht worden (het is de bedoeling om een soort tomatenfondue te verkrijgen) .
Maak de mosseltjes schoon en maak ze kaar op de klassieke wijze, haal ze uit de schelp en voeg ze toe aan het geheel,
Als de tomatenmassa de dik wordt , kan je eventueel wat mosselsap toevoegen.
Opm.: dit gerecht is ook best geschikt als voorgerecht , opgediend met een stukje brood.
Afwerking / serveren
Opdienen in individuele kommetjes of glaasjes
Tip voor drank :
Tinto de Verano, een Spaans aperitief op basis
van rode wijn en limonade
van rode wijn en limonade
Bron van recept :
La Cuisine de nos Mères , Georges Blanc
Kookteam :
John en Wim