Ingrediënten
(voor 10 personen)
- 1 vel bladerdeeg
- handvol pijnboompitten
- handvol geraspte Parmezaanse kaas
- beetje zwarte olijven
- beetjegedroogde tomaatjes op olie
- bolletje mozarella
- teentjelook
- basilicumblaadjes
- peper
- schepje bloem
- 2 losgeklopt eieren
Bereiding
Blender de Parmezaan en pijnboompitten tamelijk fijn. Voeg daarna in kleine stukjes versneden olijven, zongedroogde tomaatjes, mozarella, geplet lookteentje en versnipperde basilicum toe. Blender nog even kort om te mengen, maar er mag wat structuur in de pesto blijven. Voeg zo nodig nog een scheutje van de olie van de tomaatjes of wat olijfolie toe om gewenste smeuïgheid te bekomen en geef een draai met de pepermolen
Haal bladerdeeg op het laatst uit de koeling en rol met behulp van wat bloem even in een vierkante vorm. Verdeel de pesto in een dun laagje over het bladerdeeg, maar laat de laatste paar cm vrij. Rol voorzichtig op en strijk laatste strook in met losgeklopt ei om de rol te dicht te kleven. Verpak in keukenfolie en leg in koelkast (of eventueel diepvries)
Haal voor het serveren de rolletjes uit de koeling (of iets eerder uit de diepvries) en snij ze in plakjes van ongeveer 1cm dikte. Schik ze op een ovenplaat bekleed met bakpapier en strijk bovenkant even in met losgeklopt ei.
Bak de bladerdeeghapjes af in een hete oven. Tijd is een beetje afhankelijk van dikte en samenstelling van de pesto.
Opm.: de samenstelling en kruiding van de pesto is te variëren volgens smaak (of de restjes die je in de koelkast vindt).Je kan indien gewenst b.v. ook sliertjes Parmaham toevoegen.
Haal bladerdeeg op het laatst uit de koeling en rol met behulp van wat bloem even in een vierkante vorm. Verdeel de pesto in een dun laagje over het bladerdeeg, maar laat de laatste paar cm vrij. Rol voorzichtig op en strijk laatste strook in met losgeklopt ei om de rol te dicht te kleven. Verpak in keukenfolie en leg in koelkast (of eventueel diepvries)
Haal voor het serveren de rolletjes uit de koeling (of iets eerder uit de diepvries) en snij ze in plakjes van ongeveer 1cm dikte. Schik ze op een ovenplaat bekleed met bakpapier en strijk bovenkant even in met losgeklopt ei.
Bak de bladerdeeghapjes af in een hete oven. Tijd is een beetje afhankelijk van dikte en samenstelling van de pesto.
Opm.: de samenstelling en kruiding van de pesto is te variëren volgens smaak (of de restjes die je in de koelkast vindt).Je kan indien gewenst b.v. ook sliertjes Parmaham toevoegen.