Ingrediënten
(voor 12 personen)
- 2 mooie bakharingen (*zie voetnoot)
- 1 sjalot
- 1 teentje look
- tijm
- 200g. beukenzwammetjes
- 3 dl. bruine gevogeltefond
- room
- gedroogde ham (1 à 2 sneedjes)
- 1 à 2 sneetjes brood
Bereiding
Fileer de vis,ontvel en controleer grondig op graten (om werk te besparen gebruik je best alleen het dikste gedeelte van de filet).
Stoof de fijngesnipperde sjalot met het teentje look en wat tijm en voeg er de fijngesneden beukenzwam aan toe,blus af met de gevogeltefonds en laat nog 30 minuutjes trekken.
Mix het soepje, zeef en voeg wat room toe.Controleer op kruiding.
Bak enkele gehele (kleine) champignons kort aan en voeg ze bij het soepje.
Bak de vis op de velkant en snij hem vervolgens in kleine stukjes .
Stoof de fijngesnipperde sjalot met het teentje look en wat tijm en voeg er de fijngesneden beukenzwam aan toe,blus af met de gevogeltefonds en laat nog 30 minuutjes trekken.
Mix het soepje, zeef en voeg wat room toe.Controleer op kruiding.
Bak enkele gehele (kleine) champignons kort aan en voeg ze bij het soepje.
Bak de vis op de velkant en snij hem vervolgens in kleine stukjes .
Afwerking / serveren
Leg de vis in een klein kommetje,overgiet met de nage en leg er wat kleine stukjes gedroogde ham bij en enkele kleine blokjes van vers gebakken croutons .
Tip voor drank :
Ginger & Honey Scotch cocktail
Bron van recept :
gebaseerd op Jeroen kookt (uitg. van Halewyck 2007)
Kookteam :
Hugo ,John en Jos