Ingrediënten
(voor 8 personen)
- 4 eieren
- 12 el bloem
- 300 ml melk
- 2 el gehakte peterselie
- 2 el gehakte dille
- 16 à 24 st. groene asperges
- 2 rijpe avocados
- 100 g boter
- 1 kl.geraspte citroenschil
- 1 bosje bieslook
- aioli
Bereiding
Roer een beslag van de eieren, bloem, melk en wat zout. Laat 30 minuten rusten. Roer er de peterselie en dille door.
Spoel de asperges en breek het houtachtige uiteinde eraf. Kook ze in 7 tot 9 minuten beetgaar. Spoel meteen met koud water, zodat ze frisgroen blijven.
Snij de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Snij dan in partjes.
Smelt de boter en voeg er de geraspte citroenschil aan toe. Verdeel ze dan in 4 porties en bak er 4 kleine kruidenpannenkoekjes in.
Vul de pannenkoekjes met enkele asperges en partjes avocado. Rol op en bind vast met sprietjes bieslook.
Spoel de asperges en breek het houtachtige uiteinde eraf. Kook ze in 7 tot 9 minuten beetgaar. Spoel meteen met koud water, zodat ze frisgroen blijven.
Snij de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Snij dan in partjes.
Smelt de boter en voeg er de geraspte citroenschil aan toe. Verdeel ze dan in 4 porties en bak er 4 kleine kruidenpannenkoekjes in.
Vul de pannenkoekjes met enkele asperges en partjes avocado. Rol op en bind vast met sprietjes bieslook.
Afwerking / serveren
Serveer de pannenkoekjes in glaasjes, met de aioli als dipsaus erbij.
Bron van recept :
Libelle lekker 2014
Kookteam :
Pascale & Hugo