Ingrediënten
Enkele grote aardappelen
Wijngaardslakken (uit blik of bokaal)
boter
Voor de pesto (varianten mogelijk):
pijnboompitten
pistachenoten
basilicum
knoflook
notenolie
olijfolie
peper, zout
Normaal volstaat één escargot per hapje (bij petit gris neem je er best 2st).
Bepaal zelf hoeveel schijfjes per persoon je voorziet (wij gaven er 2)
Bereiding
Maak de pesto door alle ingrediënten even door een blender te halen. De pesto mag een stevige consistentie hebben.
Snij met een mandoline fijne schijfjes van de aardappels.
Schik de schijfjes op een bakplaat met daarop bakpapier of een bakmatje. Vul ze met een wijngaardslakje en wat pesto. Dek af met nog een schijfje aardappel en bestrijk met geklaarde boter.
Bak gedurende een 15-tal minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
Tip voor drank :
cocktail Negroni
Bron van recept :
Herborist , chef Alex Hanbuckers
Kookteam :
Luc, Hugo en Jos