Aardappelschijfjes met escargots

Aardappelschijfjes met escargots

Ingrediënten

  • Enkele grote aardappelen

  • Wijngaardslakken (uit blik of bokaal)

  • boter

  • Voor de pesto (varianten mogelijk):

  • pijnboompitten

  • pistachenoten

  • basilicum

  • knoflook

  • notenolie

  • olijfolie

  • peper, zout

Normaal volstaat één escargot per hapje (bij petit gris neem je er best 2st).  
Bepaal zelf hoeveel schijfjes per persoon je voorziet (wij gaven er 2)



Bereiding

Maak de pesto door alle ingrediënten even door een blender te halen. De pesto mag een stevige consistentie hebben.
Snij met een mandoline fijne schijfjes van de aardappels.
Schik de schijfjes op een bakplaat met daarop bakpapier of een bakmatje. Vul ze met een wijngaardslakje en wat pesto. Dek af met nog een schijfje aardappel en bestrijk met geklaarde boter.
Bak gedurende een 15-tal minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.

Tip voor drank :

cocktail Negroni

Bron van recept :

Herborist , chef Alex Hanbuckers

Kookteam :

Luc, Hugo en Jos