Ingrediënten
(per glas)
- 200 ml spumante of droge prosecco
- 50 ml vlierbloesemsiroop
- enkele druppels citroensap
- 1 schijfje citroen
- enkele blaadjes verse munt
Bereiding
Een licht en fris aperitief op basis van prosecco is de Hugo, een drankje dat afkomstig is uit Bolzano en dat je dus vaak tegenkomt in de regio Trentino – Zuid Tirol. De Hugo maak je in een groot wijnglas met een paar blokjes ijs. Vervolgens schenk je hierbij 50 ml vlierbloesemsiroop (te koop bij Dille & Kamille, de IKEA foodafdeling of een natuurvoedingswinkel) en 200 ml spumante of droge prosecco. Voeg een paar druppels citroensap toe, 1 schijfje citroen en een paar blaadjes verse munt. Wil je deze cocktail iets lichter, dan kun je optioneel wat licht bruiswater toevoegen.
Kookteam :
Pascale & Mireille