Mosseltje in de schelp met chutney van rode ui en oude geueze

Mosseltje in de schelp met chutney van rode ui en oude geueze

Ingrediënten


  • 3 à 4 mosselen (per persoon)
  • 1 grote rode ui
  • 20 cl oude Geueze
  • 1 koffielepel venkelzaad
  • 4 eetlepels vanillesuiker

Bereiding

Kook de mosselen zonder groenten of kruiden op de klassieke manier op hoog vuur tot ze opengaan. Haal de mosselen uit de schelp en bewaar een aantal mooie schelpen.Bewaar het mosselsap.
Maak een chutney van de fijngesneden rode ui, wat mosselsap,  geueze, de venkelzaden en de  vanillesuiker.Laat inkoken en afkoelen.

Afwerking / serveren

Schep een beetje van de chutney in een schelp,leg er een mosseltje op.
Werk af met wat zwarte peper en wat citroenmelisse.

Tip voor drank :

Gueuze bier

Kookteam :

John, Martine en Jos