Ingrediënten
- 3 à 4 mosselen (per persoon)
- 1 grote rode ui
- 20 cl oude Geueze
- 1 koffielepel venkelzaad
- 4 eetlepels vanillesuiker
Bereiding
Kook de mosselen zonder groenten of kruiden op de klassieke manier op hoog vuur tot ze opengaan. Haal de mosselen uit de schelp en bewaar een aantal mooie schelpen.Bewaar het mosselsap.
Maak een chutney van de fijngesneden rode ui, wat mosselsap, geueze, de venkelzaden en de vanillesuiker.Laat inkoken en afkoelen.
Maak een chutney van de fijngesneden rode ui, wat mosselsap, geueze, de venkelzaden en de vanillesuiker.Laat inkoken en afkoelen.
Afwerking / serveren
Schep een beetje van de chutney in een schelp,leg er een mosseltje op.
Werk af met wat zwarte peper en wat citroenmelisse.
Werk af met wat zwarte peper en wat citroenmelisse.
Tip voor drank :
Gueuze bier
Kookteam :
John, Martine en Jos