Saliespritz

  • IngrediĆ«nten:

     - 500 ml water
    - 250 gr suiker
    - een busseltje 20 blaadjes gedroogde salie
    - 3 el geschilde en geraspte gember
    - zeste van  citroen (of sinaasappel)
    - goede droge cava of schuimwijn

  • Bereiding :

    Verwarm water en suiker in een pannetje, wanneer siroop aan kook gaat  voeg je gember en salie toe, laat 5  minuutjes  meekoken op een zacht vuurtje. Voeg de zeste van een halve citroen (of sinaas)  toe en laat de siroop afkoelen. De rest van de zeste kan je gebruiken om het glas te decoreren.

  • Afwerking :

 Giet in elk glas een eetlepel siroop en vul het verder met ijskoude cava.
 Garnier elk glas met een stukje zeste

 

  • Keukenteam: Roger & Jean-Paul
  • Bron: Weekend Knack
  • Datum : febr.2018
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template