coctail : Hugo

 

  •  Ingrediënten: per glas

     - 200 ml spumante of droge prosecco
     - 50 ml vlierbloesemsiroop
     - enkele druppels citroensap
     - 1 schijfje citroen
     - enkele blaadjes verse munt

  • Bereiding :

Een licht en fris aperitief op basis van prosecco is de Hugo, een drankje dat afkomstig is uit Bolzano en dat je dus vaak tegenkomt in de regio Trentino – Zuid Tirol. De Hugo maak je in een groot wijnglas met een paar blokjes ijs. Vervolgens schenk je hierbij 50 ml vlierbloesemsiroop (te koop bij Dille & Kamille, de IKEA foodafdeling of een natuurvoedingswinkel) en 200 ml spumante of droge prosecco. Voeg een paar druppels citroensap toe, 1 schijfje citroen en een paar blaadjes verse munt. Wil je deze cocktail iets lichter, dan kun je optioneel wat licht bruiswater toevoegen.

 

 

  • Keukenteam: Pascale & Mireille
  • Bron:
  • Datum : okt 2016
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template