Pisco Sour

  • Ingrediënten:

- 6 cl Pisco

- 2 cl suikerwater

- 3 cl limoensap

- 1 eiwit

- gepileerd ijs en ijsblokjes

- kaneelstokje

- bitter

- delmonicoglas

  •  Bereiding :

Koel het glas met gepileerd ijs.

Doe de Pisco, het suikerwater, limoensap en eiwit in het mixglas van een Boston shaker. Deze cocktail wordt dry geshaked, zonder ijs dus. Doe de ingrediënten dan samen met de spiraal van de strainer in de shaker en schud lang en krachtig. De veer zorgt voor het kloppen van het eiwit.

Verwijder het gepileerde ijs uit uw cocktailglas.

Open de shaker, voeg de ijsblokjes toe en schud nogmaals krachtig gedurende 10 seconden. Giet dan de Pisco Sour door de strainer in het gekoelde cocktailglas.

  • Afwerking :

 Rasp wat kaneel over de cocktail en besprenkel met enkele druppels bitter. Wij namen hiervoor ‘Angostura’ aromatic bitter.

 

  • Keukenteam: Hugo,Jos,..
  • Bron: “ The Art of Making Cocktails “ van Manuel Wouters
  • Datum : febr 2015
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template