mergpijp en ravioli met ossenstaart

  • Ingrediënten:

5 mooie mergpijpen (+/- 10 cm overlangs laten zagen ).

Ossenstaart

2 ossenstaarten middel groot

Soepgroenten : uien,selder,prei en wortel

Kruiden : laurier,tijm en salie

2 goede flessen wijn

 Ravioli :

250 gr fijne  pastabloem (bv semola , De Cecco , Delhaize)

2 theelepels melk

Snuifje zout

2 eieren

  • Bereiding :

De mergpijpen eventueel even in de oven laten garen .Juist voor het opdienen onder de salamander mooi laten kleuren .Goed afkruiden met peper en zout en eventueel bestrooien met verse peterselie of gehakte bieslook.

Opdienen met een dikke reep, in boter, gebakken toast .

Ossenstaart  

-ossenstaart aanbakken

-bakpan deglaceren met wijn

-grof gesneden soepgroenten, het vlees ,de kruiden en de wijn in een grote braadslee met deksel doen en  gedurende 4-5u in een oven op +/- 150°C

-alles een nachtje laten rusten

-vlees uit pot en  van beentjes halen , goed kruiden .

Saus

-restvocht van ossenstaart door puntzeef duwen en laten inkoken tot 1/3

 Ravioli :

Bloem op werkblad met kuiltje in ’t midden ,de  andere ingrediënten in kuiltje en dan langzaam naar buiten toe mengen tot alles opgenomen is.

Alle ingrediënten goed zeer kneden (min 10 min) , nadien ½ u  laten rusten .

Stukjes ter grote van een klein ei afhalen en door pastamachine halen tot lange repen .Indien deze enige tijd moeten blijven liggen opletten voor aankleven op werkblad > bloem gebruiken.

Ravioli vullen met fijngesneden vlees en dicht kleven (gebruik indien nodig wat water om te kleven).

Juist voor opdienen ravioli opkoken in een bouillon voor +/- 2 min en goed laten uitlekken .

Een grote of 3 tal kleine ravioli’s /pers.

Opm. oorspronkelijk idee was de ravioli te vullen met het merg en de mergpijpen te vullen met het rundvlees maar uit schrik dat de ravioli’s zouden scheuren door te natte inhoud deden we het op bovenstaande wijze .

  • Afwerking :

Een grote of 3 tal kleine ravioli’s /pers. serveren

  • Bron:
  • door keukenteam : Hugo,Luc & Roland
  • Datum : nov 2010

 

template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template