1 butternut pompoen
1 ui
gevogelte fond
1,5 gelatineblaadjes
Grijze garnalen
4 Oesters
Room
Gebruik bij voorkeur butternut pompoen(veel fijner van structuur, bijna geen vezels) en laat rustig zacht worden met 1 ui en een beetje gevogeltebouillon.
Week ondertussen 1.5 gelatineblad. giet zoveel mogelijk vocht af en pureer zéér fijn , voeg de geweekte gelatine toe en voeg room toe tot de gewenste consistentie : mix alles nog even kort en giet in de glaasjes; laat opstijven in koeling .
Pel de garnalen .
Open 3 à 4 oesters en vang het sap op. Zeef het sap . Verwarm wat room ( genoeg voor 10/12 glaasjes en doe hier de oesters kort bij .Mix alles en passer door een fijne zeef . Laat verder inkoken met het gezeefde oestersap tot gewenste dikte. Laat afkoelen.
Werk de glaasjes af met de garnalen en overgiet met de oestersaus.