koude pompoenzalf met garnaal en oestersaus

Categorie: Voorgerechten met vis

1 butternut pompoen

1 ui

gevogelte fond

1,5 gelatineblaadjes

Grijze garnalen

4 Oesters

Room

Gebruik bij voorkeur butternut pompoen(veel fijner van structuur, bijna geen vezels) en laat rustig zacht worden met 1 ui en een beetje gevogeltebouillon.

Week ondertussen 1.5 gelatineblad. giet zoveel mogelijk vocht af en pureer zéér fijn , voeg de geweekte gelatine toe en voeg room toe tot de gewenste consistentie : mix alles nog even kort en giet in de glaasjes; laat opstijven in koeling .

Pel de garnalen .

Open 3 à 4 oesters en vang het sap op. Zeef het sap . Verwarm wat room ( genoeg voor 10/12 glaasjes en doe hier de oesters  kort bij .Mix alles  en passer door een fijne zeef . Laat verder inkoken met het gezeefde oestersap tot gewenste dikte. Laat afkoelen.

Werk de glaasjes af met de garnalen en overgiet met de oestersaus.