Zeeduivel met zeekraal en lente-ui

  • Ingrediënten: (4pers)

    - 600g zeeduivelfilet
    - 250g zeekraal
    - 50g zeesla
    - 150g boter
    - 1dl witte wijnazijn
    - 2dl visbouillon
    - 4 sjalotjes
    - 4 lente-uien
    - 2 zilveruien
    - 1 citroen
    - scheutje room
    Voor de panade:
    - 100g broodkruim
    - 100g boter
    - 25g citroensap
    - 10g parmesaan
    - 2g witte wijnazijn
    - 2g zeste van citroen
    - 10g zeste van appelsien
    - 3g cayennepeper 

  • Bereiding :

    Stoom of bak de zeeduivel halfgaar in 7 à 8 minuten. Spoel zeekraal en depdroog. Stoof kort aan in wat boter. Stoof de lente-ui kort aan in boter. Maak de zilveruien los en stoof ook even aan.
    Voor de saus: Meng de visbouillon met 5 cl witte wijnazijn, het sap van de citroen en 1 versnipperde sjalot. Laat tot de helft reduceren, voeg de room toe en werk op met koude boter.
    Mix de zeesla in de saus en zeef daarna door
    Meng alle ingrediënten voor de panade. Rol plat en leg op de vis en laat bruinen onder de grill.

  • Afwerking :

 Schik wat zeekraal in het midden van het bord, lepel de saus errond. Plaats de vis op de lamsoren, versier de vis met de uien en lintjes zeesla.

 

 

  • Drank : Grüner Veltliner 2017
  • Keukenteam: Roger ,Wim & Annick
  • Bron:  www.lekkervanbijons.be > eigen variante
  • Datum : 5 maart 2019
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template