Oosterse tartaar van tonijn

  • Ingrediënten: (4 pers)

    - 400 gr verse tonijn
    - 1 el sojasaus
    - 1 klein stukje gember, gehakt
    - 1 bussel koriander, fijngehakt
    - 8 stuks Chinese kers (physalis), in schijfjes
    - 1 kleine kl wasabi
    - 2 limoenen, het sap
    - 1 kl geroosterde sesamzaadjes
    - 1 kl maanzaad
    - 1 stukje komkommer voor de afwerking 

  • Bereiding :

    Hak de tonijn fijn met een mes. Doe dat met de hand en niet met een cutter of andere keukenrobot, want dan wordt de tonijn te plat en te papperig. Hak hem dus gewoon in kleine blokjes.
    Doe de gehakte tonijn in een kom en voeg er alle overige ingrediënten aan toe: de sojasaus, de gehakte gember, de fijngesnipperde koriander, schijfjes Chinese kers, de wasabi, het limoensap, de sesamzaadjes en het maanzaad.
    Meng alles goed door elkaar en serveer in een serveerring.

  • Afwerking :

 Werk af met een stukje komkommer.

 

  • Drank : Santa Tierra, Sauvignon blanc 2017
  • Keukenteam: Mireille, Babs en gast  Ronny Suy
  • Bron: Jeroen De Pauw (mjam tv)
  • Datum : 2 okt 2018
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template