Tongrolletjes met vanille

  • Ingrediënten: (4pers.)

    - 4 kleine tongen, gefileerd
    - 1 vanillestok
    - 3  sjalotjes
    - 1 limoen
    - 5cc witte wijn
    - 10cc room
    - 50g  gemengde rijst (meerdere kleuren)
    - 1 bakje  Parijse champignons
    - olijfolie
    - peper, zout

  • Bereiding :

    Kook rijst gaar. Snij champignons in fijne blokjes en stoof ze in boter met een gesnipperde sjalot tot een duxelle. Hou deze garnituren warm.
    Kruid tongfilets met peper en zout. Snij de vanillestok overlangs door en schraap het merg los. Bestrijk hiermee heel lichtjes de binnenzijde van de filets. Rol ze vervolgens op (velkant naar binnen, van kop naar staart, dan gaan de rolletjes niet los).
    Doe de opgerolde filets in een geoliede ovenschaal en strooi fijn gesnipperde sjalot erover. Meng room, witte wijn, sap van een halve limoen door elkaar, kruiden met peper en zout en over de filets gieten. Schaal zeer goed afdekken met aluminiumfolie. Doe een tiental minuten in een oven op 180° voorverwarmd.

  • Afwerking :

 Schik de tongrolletjes in een aangepast en voorverwarmd diep bord met daarnaast wat duxelle en overgiet met voldoende saus.

  • Drank : Limestone Hill Chardonnay, 2017, Danie De Wet, Zuid-Afrika
  • Keukenteam: Wim & Luc
  • Bron: eigen variante op basis van recept "Roulade de sole à la vanille" uit kookboekje "Papillotes"
  • Datum : febr. 2018
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template