Kreeft Belle-vue

  • Ingrediënten:

    - ½ kreeft /pers. (wij gebruikten kreeften van ong . 550 gr)
    - enkele stengels selder
    - 1 ui
    - ½ tomaat /pers.
    - ½ hardgekookt ei  /pers.
    - blaadjes sla
    - verse gemaakte mayonaise en/of coctailsaus
    - vers Frans brood 

  • Bereiding :

    Maak een court-bouillon van 3 à 4 liter water waarbij je de pitten en pellen  van je tomaten , een paar stengels selder , een ui ,enkele  blaadjes laurier, flinke snuif zout en wat peperbolletjes voegt . Laat die bouillon een half uurtje zachtjes trekken .
    Laat terug opkoken en wanneer het goed kookt , kook je er de kreeften in ( leg niet teveel kreeften tegelijk in de pot om de temperatuur niet te fel te laten zakken) en reken op 1 à 1½ min. per 100 gr . startent vanaf wanneer je de kreeften in de kokende bouillon legt . Zet nadien het vuur af ,leg de kreeften in een schaal, breek de scharen af  en leg deze nog een 5-tal minuutjes  terug in de nog hete bouillon. Halveer de kreeften en verwijder de maag en het darmkanaal , hak de schaar open en snijd de drie geledingen door.

  • Afwerking :

Serveer met een blaadje sla, een half gekookt eitje , paar kwartjes gepelde en ontpitte tomaat en wat vers gemaakte  mayonaise of cocktailsaus.  Enkele lekkere sneetjes verse baguette mag zeker ook niet ontbreken .

  • Drank : Chardonnay Louis Felipe Edwards  2016 Chili
  • Keukenteam: Luc, Roger , John
  • Datum : 8 januari 2018
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template