Asperges met waterkers en gerookte paling

  •  IngrediĂ«nten:

     - fijngesneden bieslook
     - 200 gr   gerookte palingfilets, in balkjes gesneden
     - enkele blaadjes postelein
     - olijfolie
     - peper & zout
    Voor de waterkerssoep:
     - 2 bosjes waterkers
     - 100 gr   ui, fijngesneden
     - 125 gr   bleekselder, fijngesneden
     - 80 gr    wit van prei, fijngesneden
     - 250 gr   bintjes, geschild en in stukken gesneden
     - 300 gr   groentebouillon
     - 150 gr   gespoelde spinazie
    Voor de broodkorstjes:
     - 3 sneden toastbrood, in croutons gesneden
     - 40 gr    boter

  • Bereiding :


    Spoel en schil de asperges, breng de schillen aan de kook in water. Zeef, zout het vocht en kook er de asperges in gaar. Schep ze eruit en laat afkoelen.
    Snij ze fijn en vermeng met olijfolie, peper, zout en fijngesneden bieslook.
    Snij de stelen van de waterkers en hou ze apart. Stoof de ui en prei aan (zonder te kleuren) in bruisende boter, voeg selder, aardappelen en de waterkersstelen toe. Bevochtig met de groentebouillon en kook 15 min. Voeg de laatste 5 min. de spinazie en waterkers toe. Mix heel fijn en breng op smaak met peper en zout.
    Bak de croutons goudgeel in de boter en breng op smaak met peper en zout.

  • Afwerking :

        Schik de asperges rond een ring op een koud bord. Werk de cirkel af met paling, blaadjes postelein en enkele broodkorstjes.
        Lepel de soep in het midden.

  • Drank :
  • Keukenteam: Pascale &
  • Bron: Peter Goosens
  • Datum : juni 2017
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template