Tartaar van zeebaars op biscuit

 

  •  Ingrediënten:  (6 pers)

    Voor de biscuit:
    - 40g boter
    - 4 eieren
    - 50g bloem
    - 40g suiker
    - 50g zwarte olijven, fijn gehakt
    - Fleur de sel
    Voor de tartaar:
    - 2 flinke zeebaarzen (ca 700 á 800g/stuk, in zijn geheel, ongekuist)
    - Bosje bieslook
    - peper en zeezout
    - goede olijfolie
    voor de dressing:
    - 250g mascarpone,
    - enkele blaadjes basilicum,
    - bosje bieslook,
    - olijfolie,
    - peperen zeezout.
    - 1 limoen.

  • Bereiding :

         Laat de boter smelten. Doe de eieren, bloem suiker, olijven en een snuifje fleur de sel in de keukenrobot en mix tot een glad beslag.
         Voeg de gesmolten boter toe.
         Stort het beslag uit op een bakpapier in een ovenschaal en bak de biscuit gedurende 10min in een voorverwarmde oven van 180°.
         Dressing:
         Snipper de basilicum en bieslook zeer fijn. Meng met de mascarpone, scheutje olijfolie, peper en zout. Doe in een spuitzak en bewaar koel.
         Begin ondertussen aan de tartaar van zeebaars. Fileer de zeebaars, verwijder vel en graten.
         Snijdt een fijne tartaar, breng op smaak met peper, fleur de sel, olijfolie en verse, fijngesnipperde bieslook.

  • Afwerking :

        Steek vormpjes uit de biscuit, beleg met de tartaar en druk goed aan (in de steekvorm).
        Werk af met toefjes mascarponecreme, enkele stukjes zwarte olijf, een blaadje groene en rode basilicum, geraspte limoen.

 

  • Drank :Sotte Il Sole Grille Voignier 2014  Italie
  • Keukenteam: Martine en Roger
  • Bron: Njam / Pepe Giacomazza
  • Datum : sept 2016
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template