Tongrolletjes met truffel

 

  • Ingrediënten: (12 pers)

- 24 Gekuiste tongfilets
- 150 gr. verse truffels
- 1L kippenbouillon
- 1 à 2 dl. kalfsfond
- 300 gr. koude boter
- vers stokbrood

  •  Bereiding :

Maak de truffels schoon en snij ze met een truffelschaaf of mandoline in fijne schijfjes .
Breng de  kippenbouillon aan de kook en voeg wat kalfsfond bij om een diepere smaak te verkrijgen . Voeg de truffelschijfjes erbij .
Rol de tongfilets strak op (starten met velzijde op tafel en staartzijde van tong aan buitenzijde) .Vet een ovenschaal in met boter en leg er de tongrolletjes in (niet te dicht op elkaar) bestrijk ze nog met wat geklaarde boter.
Overgiet de tongrolletjes met de bouillon/truffels en plaats de schaal voor 10 min in een voorverwarmde oven van 180°C.
Giet de fond blanc waarin de rolletjes gegaard zijn in een pannetje en laat dat wat inkoken . Intussen snij je elk tongrolletje doormidden zodat je dubbel zoveel rolletjes bekomt en hou die warm .
Haal de bouillon van het vuur en werk ze op met  klontjes koude boter tot een gladde beurre blanc.

 

  • Afwerking :

Gebruik diepe borden en leg  leg in elk bord een 4-tal rolletjes, overgiet ze royaal met de beurre blanc en werk af met de schijfjes truffel .

Serveer met vers stokbrood .

 

  • Drank : Marlborough , Petit Clos 2014
  • Keukenteam: Roger , Jean-Paul , Luc en Wim
  • Bron: Johan Seghers , mjam tv
  • Datum : jan. 2016
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template