Zeeuwse mosselen met tartaar van tomaat

 

  • Ingrediënten: (4 pers)

 - 20-tal Zeeuwse mosselen
voor tartaar van tomaat
 - 2 romatomaten
 - 1 eetl gehakte wakame (zeewier)
 - ½ eetl xeresazijn
 - 1 eetl olijfolie
voor de dipsaus
 - 2 eetl mayonaise
 - Peterseliescheutjes
 - 1 koffielepel  sojasaus
 - ½ teentje look
 - ½ koffielepel citroensap
 - 1 koffiel suiker
voor de afwerking
 - 6-tal gehalveerde kerstomaatjes
 - Zout en peper naar smaak

  •  Bereiding :

Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in brunoise. Meng de gehakte wakame onder de tomatenblokjes en breng op smaak met peper en zout.
Meng alle ingredienten voor de dipsaus. Gaar de mosselen op de klassieke manier .

 

 

  • Drank :
  • Keukenteam: Pascale en Mireille
  • Bron: Wout Bru, Ambiance - september 2013
  • Datum : 1 sept. 2015
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template