Spiesjes van gemarineerde hondshaai

  • Ingrediënten:

- gefileerde hondshaai(2 filets/pers.)
- mayonaise
- waterkers
- radijs
- ijspegel
- mini-venkel
- uienringen
- pastinaak (dunne schijfjes)
voor de marinade:
- 1dl soja
- 1dl saké of sherry
- 100 gr suiker
- 4el rijstazijn
- stukje gember
- enkele peperbolletjes,
- 2 laurierbladjes
- tijm
- aardappel, gepoft in de oven

  •  Bereiding :

 

Fileer de hondshaai (verwijder alle kraakbeen)
meng alles voor de marinade , laat opkoken , kook in tot 2/3 , laat afkoelen en zeef.
Fileer de hondshaai (verwijder alle kraakbeen) en laat vervolgens de visfilets  ongeveer 2u. marineren in de afgekoelde marinade.
Blancheer de radijs en ijspegel kort , verfris en laat ze uitlekken .

 

Maak spiesjes van de vis en stukjes radijs en ijspegel
Haal de gepofte aardappelen leeg en maak er een puree van.
Laat de marinade inkoken tot sausdikte
Blancheer de waterkers , verfris die in kkoud water en laat hem uitlekken , mix vervolgens met de mayonaise .
Blancheer de mini-venkel , laat uitlekken en leg die voor opdienen nog even kort op de BBQ
Frituur de pastinaakschijfjes tot chips en frituur ook de uienringen, laat ze uitlekken op keukenpapier .
Bak de visspiesjes kort op de BBQ.

  • Afwerking :

Zet een streep puree op het bord en schik hierop enkele van de pastinaakchips en de uienringen
Leg 2 visspiesjes op het bord leg er wat venkel bij en werk af met de groene waterkersmayonaise en de saus.

 

  • Drank : Gewürtztraminer Willm 2011
  • Keukenteam: Roger, John en Jean-Paul
  • Bron: Ambiance Culinaire
  • Datum : juli 2015
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template