Nieuwpoortse waterzooi met langoustines en lentegroenten

  • Ingrediënten:

-  8  verse rauwe langoustines
- enkel stukjes visfillets /pers. (zeewolf,roodbaars of andere stevige vis)
- ¾ l kippenbouillon
- 2 grote wortelen (in tonnetjes gesneden)
- 150 gr schoongemaakte groene tuinboontjes
- 150 gr sluimererwtjes (zonder vliesjes)
- 8 witte aspergepunten
- 8 groene aspergepunten
- ½ kg kookvaste aardappelen in tonnetjes gesneden
- 1/4 l room
- 2 eierdooiers
- Peper,zout en muskaatnoot

  •  Bereiding :

Verwijder koppen van langoustines en bewaar de 4 grootste .Verwijder het pantser van de staartenen haal het darmkanaal er uit .
Breng de kippenbouillon aan de kook en laat er in volgorde van kooktijd de groeten beetgaar in koken , eerst de worteltonnetjes dan de bootjes en de erwtjes en als laatste de aspergepunten.
Schep de groeten er uit en kook vervolgens de langoustinestaarten en koppen  heel kort (max. 1 min) in het kookvocht. .Hou ze samen met de groenten warm.
Breng de kippenbouillon opnieuw aan de kook met de room (hou 2 el room opzij) en laat dit tot ¾ inkoken . Kruid af met Peper, zout en wat muskaatnoot.
Maak een liaison van de 2 overgebleven lepels room en de eierdooiers ,  klop die dan door het mengsel van kippenbouillon en room , om te binden .

  • Afwerking :

 Schik groenten en langoustines en de stukjes vis in warme soepborden en overgiet met de heel warme soep  .

  • Drank :  Achel Blond trappist
  • Keukenteam: Martine & Mireille
  • Op basis van / Bron : Mjam tv , Jan Buytaert
  • Datum :  mei 2015
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template