Skrei met gegrilde groentjes

Categorie: Voorgerechten met vis

- Skreihaasjes

Voor crème van LiViCinsy

- 400 g LiViCinsy

- 1 liter melk

- 10 g kappa (dikkingsmiddel uit algen) of gelatine.

Voor gekonfijte kerstomaat

- Kerstomaatjes en kruiden (Rozemarijn,look,tijm,olijfolie,suiker,peper)

Voor crumble van kaas

- 300 g broodkruim of panko

- 800 g harde kaas (bv. LiViCinsy, mimoletto, parmezaan...)

Voor gnocchi

- 1 kg aardappelen (bloemig)

- Eidooiers

- Bloem

- Boter

- Peper, zout, nootmuskaat en salie

Voor sausje van prei

- Prei , selder en ui

- Peper, zout,laurier en tijm

- Kippenfond of blanke fond

Warm voor de LiViCinsy-crème de melk op ,voeg de kaas toe , laat smelten en los op in melk . Voeg vervolgens de kappa toe en /stort uit . Laat afkoelen en mix nadien tot een gladde crème . Bewaar in een spuitzak.

Leg de tomaatjes op een ovenschaaltje , besprenkel met olijfolie en kruid met peper en suiker .Verdeel de verse kruiden nl. Rozemarijn, tijm, laurier en look . Confijt in de oven op 60 °C gedurende 1 à 1.5 uur.

Blender de harde kaas voor de crumble (bv. LiViCinsy, mimoletto, parmezaan...) samen met de panko of het broodkruim. Bak dit mengsel enkele minuten in een voorverwarmde oven op op 160°C , laat afkoelen en mix nog even door.

Schil de aardappelen en zet ze op in gezouten water . Pureer wanneer ze gaar zijn en voeg boter, eidooiers en bloem toe ,kruid goed af . Rol van deze massa bolletjes , maak een afdruk met een vork en blancheer de gnocchi vervolgens in gezouten water (wanneer ze boven drijven zijn ze klaar) . Warm op in boter met salie voor opdienen .

Wentel de groenten in olijfolie en grill ze langs beide zijden , kruid af met peper en zout.

Voor de preisaus versnijd je de groenten en stoof je ze vervolgens aan (zonder te kleuren) in boter . Voeg het kruidentuiltje toe en bevochtig met de fond . Laat doorkoken gedurende ongeveer 30 min. Verwijder het kruidentuiltje , mix het geheel en zeef , kruiden met peper en zout .

Stoom  de Skeihaasjes (of pocheer ze).

 Plaats een stukje vis op het bord en strooi de crumble er bovenop , overgiet de vis niet met de saus maar napeer de saus er rond !

Plaats enkele dotjes crème  en de gegrilde groenten op het bord.Werk af met een of twee geconfijte tomaatjes en eventueel enkele groene blaadjes (b.v. kervel , selder , platte peterselie, ...)