- Skreihaasjes
Voor crème van LiViCinsy
- 400 g LiViCinsy
- 1 liter melk
- 10 g kappa (dikkingsmiddel uit algen) of gelatine.
Voor gekonfijte kerstomaat
- Kerstomaatjes en kruiden (Rozemarijn,look,tijm,olijfolie,suiker,peper)
Voor crumble van kaas
- 300 g broodkruim of panko
- 800 g harde kaas (bv. LiViCinsy, mimoletto, parmezaan...)
Voor gnocchi
- 1 kg aardappelen (bloemig)
- Eidooiers
- Bloem
- Boter
- Peper, zout, nootmuskaat en salie
Voor sausje van prei
- Prei , selder en ui
- Peper, zout,laurier en tijm
- Kippenfond of blanke fond
Warm voor de LiViCinsy-crème de melk op ,voeg de kaas toe , laat smelten en los op in melk . Voeg vervolgens de kappa toe en /stort uit . Laat afkoelen en mix nadien tot een gladde crème . Bewaar in een spuitzak.
Leg de tomaatjes op een ovenschaaltje , besprenkel met olijfolie en kruid met peper en suiker .Verdeel de verse kruiden nl. Rozemarijn, tijm, laurier en look . Confijt in de oven op 60 °C gedurende 1 à 1.5 uur.
Blender de harde kaas voor de crumble (bv. LiViCinsy, mimoletto, parmezaan...) samen met de panko of het broodkruim. Bak dit mengsel enkele minuten in een voorverwarmde oven op op 160°C , laat afkoelen en mix nog even door.
Schil de aardappelen en zet ze op in gezouten water . Pureer wanneer ze gaar zijn en voeg boter, eidooiers en bloem toe ,kruid goed af . Rol van deze massa bolletjes , maak een afdruk met een vork en blancheer de gnocchi vervolgens in gezouten water (wanneer ze boven drijven zijn ze klaar) . Warm op in boter met salie voor opdienen .
Wentel de groenten in olijfolie en grill ze langs beide zijden , kruid af met peper en zout.
Voor de preisaus versnijd je de groenten en stoof je ze vervolgens aan (zonder te kleuren) in boter . Voeg het kruidentuiltje toe en bevochtig met de fond . Laat doorkoken gedurende ongeveer 30 min. Verwijder het kruidentuiltje , mix het geheel en zeef , kruiden met peper en zout .
Stoom de Skeihaasjes (of pocheer ze).
Plaats een stukje vis op het bord en strooi de crumble er bovenop , overgiet de vis niet met de saus maar napeer de saus er rond !
Plaats enkele dotjes crème en de gegrilde groenten op het bord.Werk af met een of twee geconfijte tomaatjes en eventueel enkele groene blaadjes (b.v. kervel , selder , platte peterselie, ...)