Wakame , inktvis, garnalen en komkommer in azijndressing

Categorie: Voorgerechten met vis

- 25 gr gedroogde wakake

- 2 komkommers

 voor de dressing :

- 8 el rijstazijn

- 2 el sojasaus

- 3 el rietsuiker

- 10 grote scampi's

- Saké

- Inktvis

- 2 à 3 dikke wortelen

-bosje lente-ui

- gember

-Miso (zwarte bonen pasta)

- Soba noedels

Week de wakame 15 min. in koud water en laat  uitlekken. Blancheer de wakame daarna heel kort in kokend water en  verfris vervolgens onder koud stomend water .

Verwijder de helft van de  schil en verwijder de zaadjes van de komkommer , snij zéér fijn en bestrooi met 2 el. zout . Laat 1/2 u. staan, spoel met koud  water en laat uitlekken.

Meng alle ingrediënten voor de dressing goed tot de suiker is opgelost en meng de dressing onder de sla van wakame en komkommer.

Steek een prikker in de garnalen , zodat ze recht blijven. Pocheer ze 1 min. in saké, laat uitlekken en bak ze héél kort aan in wat sesamolie.

De inktvis : maak met een scherp mes kruisgewijs inkervingen op de ontvelde kant, propportioneer in stukjes van 0,5 à 1 cm, kruid met paprika en een beetje zout  .Bak de stukjes inktvis héél kort aan in olijfolie.

Snij de wortelen in stukken van 5 cm , snij die in fijne plakjes en daarna in staafjes.Meng met 1/2el zout , laat minstens 1u. staan en overgiet dan met een opgekookte marinade van 3 el rietsuiker  en 5 el rijstazijn.

Maak een beetje suikerwater, snij de gember in fijne plakjes en daarna in staafjes overgiet met het warme suikerwater en laat trekken.

Gebruik soba noedels, gemaakt van boekweitmeel (b.v.Delhaize) , kook ze in een mengeling van het saké-kookvocht van de garnalen en 1 el. miso(zwarte bonen pasta) laat uitlekken en meng met de staafjes wortel en gember en 1 el zwart sesamzaad.

 

Maak een bergje van de sla, leg er de stukjes inktvis op en de garnalen tegen , werk af met een bergje van de gemengde noedels en eventueel wat fijne topjes enoki champignons en reepjes groen van lente-ui uit ijswater.