Fazant met eekhoorntjesbrood en papardelle

 

  • Ingrediënten: (8 pers)

- 4 jonge fazanten
- 300 ml keukenroom
- 300 ml gevogeltebouillon
- 100 ml halfdroge madera
- 250 gr. stevige boleten (liefst eekhoorntjesbrood)
- 400 gr. verse papardelle pasta
- Boter , olijfolie , peper en zout.

  •  Bereiding :

Bak de fazanten aan beide zijden krokant bruin in bruisende boter en gaar ze dan verder voor 30min. in een voorverwarmde oven aan 180°C.
Breng water aan de kook , giet er een scheutje olijfolie en wat zout bij en kook er de pasta al dente in (+/- 6min.).  Giet de pasta af en spoel hem lichtjes met warm water .Sprenkel wat olijfolie over de pasta en hou hem warm.
Borstel de paddenstoelen zuiver , versnij, ze in mooie plakken . Stoof de kleine stukjes en de steeltjes aan in wat boter .Voeg nu de room de gevogeltefond en de madeira toe en laat tot de helft inkoken voor de saus .Bak de mooie plakken boleet in bruisende boter en kruid met peper en zout .
Snij de filets van de fazanten en been de bovenbillen uit  en snij het vlees in dikke plakken .
Deglaceer de braadpan met wat wateren voeg dit bij de saus en laat inkoken tot gewenste dikte , zeef en kruid met peper en zout .

  • Afwerking :

 Lepel de saus in een groot diep bord , leg er de papardelle in en schik er de schijven paddenstoel en fazant bovenop .

 

  • Drank : Whale Pod 2013 Syrah/Merlot  Zuid-Afrika Cape South Coast
  • Keukenteam: Roger, Ines, Jean-Paul
  • Bron: Mjam tv , Jan Buytaert
  • Datum : nov 2015
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template