Rog met kruidige botersaus

  • Ingrediënten: (6 pers.)

    - 6 stukjes rog (±150 g/stuk)
    - 250g boter
    - 2 el  mosterd
    - 1 grote sjalot
    - 1 groen pepertje
    - 30cl witte wijn
    - visfumet of sap van mosselen
    - 1 bosje dille
    - zout, peper van de molen
    - groenten toevoegen naar keuze:
    - krielaardappeltje, prei, worteltje, spinazie, zeekraal, e.d.

  • Bereiding :

    Sjalot snipperen, pepertje fijnsnijden en toevoegen aan gesmolten boter. 15-tal minuten laten sudderen. 2 eetlepels mosterd toevoegen, witte wijn en visfumet of mosselsap. Flink laten inkoken. Op het laatst kruiden toevoegen.
    Vis klaarleggen in ovenschaal. Kruiden met peper en zout. Gaar stomen in de stoomoven .
    Groenten bereiden (gestoomd of gestoofd)

  • Afwerking :

 Schikken op warme borden en serveren.

 

  • Drank : Vaugelas Les Falaises, Languedoc, 2020
  • Keukenteam: Roger
  • Bron: Roger De Vos
  • Datum : 5 oktober 2021
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template