Rundsfilet van blauwwit met geconfijte sjalot en rode wijn

  • Ingrediënten : (4 pers)

600 gr rundsfillet

4 fijngesneden stengels witte selder

8 dunne sneetjes gerookt spek

100 gr spinazieblad

275 gr sjalotte

Boter

Suiker

½ ml rode wijn

Peper & zout

  • Bereiding :

Maak selder schoon.Breng water aan de kook en blancheer de spinasie en het spek.Laat goed uitdruipen op keukendoek.Blancheer vervolgens de sjalotten en de selder (5 à 10 min).vLaat goed uitdruipen !

Breng rundsfilets op smaak en laat ze goed kleuren in hete boter.Hou ze apart op een bord.Kruid de sjarlotte met peper en zout en bak ze .

Ontvet ze met keukenpapier en bestrooi met suiker.Laat de sjarlotten karameliseren en overgiet ze dan met de wijn.Laat sudderen tot de wijn volledig is verdampt.

Snij de filets in 3 schijven , leg de stukjes selder er tussen,overdek met spek en pak in in spinazieblarden.Zet een klok erover en warm op in de oven gedurende 5 à 6 min .(Eventueel kan dit ook "en papiotte")

Blus vleespan af met wat blancheerwater van groenten en giet alles bij de sjalotten.

  • Afwerking :

 

  • Bron :
  • door keukenteam : Jean & Manu
  • Datum :

 

 

 

 

 

template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template