Reebout met couscous , gemarineerde paprika’s en aubergineflan

  • Ingrediënten: (6pers)

- reebout
- 200 gr couscous
- 1 limoen
- ½ Chorizoworst (pikante versie)
- ½ komkommer
- 100à 150 gr. zongedroogde tomaatjes
- ½ blik zwarte olijven (ontpit)
- 250 ml.water waarin 2 blokjes kippenboullion zijn opgelost
- 3 paprika’s (diverse kleuren)
- optioneel enkele verse rijpe tomaten
- een scheut goede olijfolie
- twee teentjes look
- 1 ½ aubergine
- 5 eieren
- 3 soeplepels Grana Padano
- 100 gr room
- 5 à6 blaadjes basilicum
- Olijfolie

  •  Bereiding :

De reebout : Gaar de reebout gedurende enkele uren in een voorverwarmde oven op 60°C en schroei  hem  op het laatste mooi bruin op de grill .

De couscous :Giet de droge couscous in een pot die voldoende groot is (zwelt sterk) , Pers de limoen en bevochtig de couscous met het limoensap  , voorkom klonters .Warm kippenfond tot tegen het kookpunt en giet die ook over de couscous , roer nu voldoende om klonters te vermijden .Ontvel de Chorizoworst en snij hem in kleine dobbelsteentjes , leg die op een bakpapier om ze vervolgens te drogen  in een oven (+/- 30 min) op 90 à 100°C .Wanneer die blokjes gedroogd zijn meng je ze onder de couscous .Meng ook het vet mee dat uit de worstjes is gelopen en op het bakpapier is achtergebleven .
Snij de ontpitte zwarte olijven in fijne blokjes , droog ze in de oven en meng ze vervolgens (na wat afkoelen) ook onder de couscous .Snij de uitgelekte zongedroogde tomaatjes ook in kleine blokjes en meng ze er onder.
Schil de komkommer en snij ook die in kleine dobbelsteentjes , meng ze vervolgens onder de couscous . Roer alles meermaals om , om  klonters te  vermijden .Zet weg op een koele plaats of in de koelkast tot het serveren.

De gemarineerde paprika’s :Leg de paprika’s in de oven net onder de grill en laat ze bruin kleuren , draai regelmatig om .Wanneer ze aan alle zijden gekleurd zijn neem je ze uit de oven en wentel ze in een vochtige keukenhanddoek , laat ze vervolgens wat afkoelen. Nu kan je makkelijk het vel van de paprika’s verwijderen.Vang het vocht dat eruit loopt op en hou het apart .Snij vervolgens het ontvelde en ontpitte vruchtvlees in fijne reepjes .Leg de reepjes in een kom of diep bord , overgiet met het apart gehouden paprikavocht en met de olijfolie .Pers  de teentjes look fijn en voeg ze erbij .Meng alles goed en bewaar in de koelkast tot het serveren .

De aubergineflan:Pel de aubergine en snij in kleine blokjes , verwarm olijfolie in een pannetje op het vuur en gaar daarin de aubergine gekruid met wat peper en zout. Laat afkoelen leg het uitgelekte vruchtvlees in een kom en mix  aubergine, eieren, room , Grana Padano en basilicum . Vul vooraf geboterde schaaltjes met het mengsel en gaar de flan “au bain-marie “ in de oven op 150°C voor 25 à 30 min.

  • Afwerking :

Schik op een voorverwart bord met een keukenring de couscous en leg er eventueel een lepel in fijne blokjes gesneden verse tomaten bovenop (kruiden met peper, zout en een weinig crême van balsamico) . Versnij het vlees en schik het op het bord .Vul het bord aan met de flan en de reepjes paprika.Dien op .

 

  • Drank : Rioja Comportillo (Magnum)
  • Keukenteam: Martine,Luc en Ines
  • Bron:
  • Datum : 7 juli 2015
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template