Millefeulle met amandelen, appel en karamel

  • Ingrediënten:  (12 pers)

    - 12 eetlepels amandelschilfers
    - 300 g suiker (voor de karamel)
    - 200 g boter
    - 1,5 citroenen (sap)
    - 1,5 dl zure room
    - 3 rollen bladerdeeg
    - 3 koffielepels bloemsuiker
    - 12 mooie appels
    - 3 koffielepels suiker (voor de compote)
    - 3 eetlepels boter (voor de compote) 

  • Bereiding :

    1.Verwarm de oven voor op 180°C
    2.Rol de rol deeg uit en bestrooi met de bloemsuiker.
    3.Leg het deeg op een bakplaat met een vel bakpapier.Leg er een tweede plaat of ander vlak gewicht bovenop zodat
    het deeg niet kan opzwellen en bak het 20 min. in d eoven .Laat afkoelen en snij e rdan 12 mooie gelijke rechthoeken uit.
    4.Maak de compote : snijd 1/2 van de appelen in kleine blokjes en doe ze in een pannetje , samen met de suiker, de boter en
    1/2 van het citroensap.Laat koken onder deksel.
    5.Als de appelen hun vocht beginnen af te geven , haal het deksel van het pannetje zodat de appels kunnen inkoken tot een compote.
    6.Maak de gekarameliseerde appelen : snijd 1/2 van d eappelen in schijfjes .Laat boter smelten in een pan en voeg d esuiker , de appelen en 1/2    van het citroensap toe .Bak de appelen tot ze bruin zijn .Voorzichtig dat het niet aanbrandt !
    7. Maak de karamel : verhit de suiker met enkele druppels water in een steelpannetje..Niet roeren of kloppen! Als de karamel mooi bruin is ,(niet verbrand) haal je de pan van het vuur en voeg je boter toe .Laat de boter smelten en voeg 3/5 van de zure room toe .Zet opnieuw op het vuur en breng tot het kookpunt. Roer om tot een homogene massa en laat afkoelen .

  • Afwerking :

 

  • Keukenteam: Sophie,  Ines en Jos
  • Bron: Delhaize magazine
  • Datum : oktober 2017
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template