glace van limoen ,meringue met limoen , parfait met rozemarijn en framboos

 

  • Ingrediënten:

- 100 gr eiwit
- 200 gr suiker
- 3 eierdooiers + 2 eieren
- 120 gr suiker (20gr vanillesuiker)
- 1 vanillestokje
- fijngemalen rozemarijn takjes
- 500 gr room

- enkele verse frambozen en muntblaadjes , voor afwerkig

  • Bereiding :

    Meringue limoen
    1. Eiwit stijf kloppen
    2. Suiker en zeste van limoen lepel per lepel toevoegen
    3. Structuur moet stevig zijn
    4. Hoopjes op een bakpapier leggen
    5. Oven 100° - 1u30 min
    Parfait vanille - rozemarijn
    1. Eierdooiers opkloppen op een zacht vuurtje samen met de suiker (tot sabayon)
    2. Verder van het vuur opkloppen
    3. Room stijfkloppen
    4. Alles onder elkaar mengen en in de diepvries plaatsen voor een nacht.

 

 

  • Keukenteam: Martine, Mireille, Jos
  • Bron:
  • Datum : sept 2017
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template