Burrata, zandkoekje, aardbei–coulis, muntgelei en gepofte amarant

 

  •  Ingrediënten:  (4 pers)

    voor de muntgelei:
    - 100 gr appelsap,
    - 25 gr citroensap,
    - 6 gr agar-agar,
    - 75 gr gembersiroop,
    - 1/2 kl gedroogde munt
    voor de zandkoekjes:
    - 125 gr bloem,
    - 125 gr boter,
    - 125 gr zelfrijzende bloem,
    - 20 gr fijne suiker
    voor de aardbei-coulis:
    - 500 gr  aardbeien,
    - 100 gr griessuiker,
    - beetje citroensap
    voor de zurkelsneeuw:
    - 100 gr zurkel,
    - 25 gr mirin,
    - 25 gr water,
    - 50 gr appelsap ,
    - vorm voor ijsblokjes
     -Amarant

  • Bereiding :

Verwarm ingredienten voor de muntgelei , behalve de munt zelf tot tegen kookpunt, voeg dan de munt (natuurwinkel) toe en laat
een half uur trekken : zeef en laat opstijven in de koelkast.

Voor de zandkoekjes laat je  boter smelten tot karamelkleur waarna je die lichtjes laat opstijven .
Meng met de andere ingrediënten , maak een rol in keukenfolie en plaats in de koelkast.
Snij rondjes van 1/2 cm en bak 15 min. af in een voorverwarmde oven van 180°

Cutter vervolgens de aardbeien met de suiker, voeg citroensap toe naar smaak en zeef (indien nodig).
 

Was de zurkel , cutter met de andere ingrediënten, duw door een puntzeef .
giet het sap in de ijblokjes vorm , zet in de diepvries.
Crush net voor het opdienen het ijs zeer fijn in de blender.

Pof de amarant in een pan wat hete olijfolie, zeef door , stort uit op keukenpapier ,
meng met wat bloemsuiker

 

  • Afwerking :

Leg per persoon  twee schijfjes burrata op het bord, leg op elke schijf een kl muntgelei,
en een drietal licht geplette frambozen, overgiet met een paar lepels aardbeiencoulis
en bestrooi met de verbrokkelde  zandkoejes .
werk af met  met wat zurkelsneeuw, gepofte granen en een snuifje maquipoeder.

 

  • Keukenteam: John, Bruno en Jos
  • Bron: Out Of The  Boxy    uitg. Lannoo
  • Datum : nov 2016
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template