Hapje met Mosselen

  •  Ingrediënten: (12 pers.)

    - 1 kg mosselen
    - ui
    - groene selder, bladpeterselie
    - 1 scheut maïsolie
    - 300g room
    - 2 eierdooiers
    - 80g boter
    - fijn versnipperde groene kruiden (bieslook, kervel, bladpeterselie,dragon, citroenmelisse)
    - peper en eventueel wat zout

  • Bereiding :

    Maak mosselen grondig schoon, spoel meermaals.
    Stoof mosselgroenten aan in scheutje olie, voeg mosselen toe en laat ze volledig open komen. Kruid bij met wat zwarte peper.
    Haal mosselen uit de pot en zeef het kookvocht. Verwijder bovenste schelp van de mosselen en maak ze los van de onderste schelp.
    Maak een liaison van room en eierdooiers en klop die onder het kookvocht > warm wat op om te binden, maar laat absoluut niet koken.
    Saus nadien afwerken met versnipperde groene kruiden en enkele klontjes koude boter.

  • Afwerking :

          Nappeer de mosselen met het sausje en serveer onmiddellijk.

 

  • Drank : Champagne (Charles Lafitte)
  • Keukenteam: Wim, Jean-Paul en Jos
  • Bron: recept : Guy Van Cauteren
  • Datum: dec 2019
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template