Scandinavische palingtartaar

  • Ingrediënten: (hapje voor 12 pers)

    - 400g gerookte palingfilet
    - 1 uitje
    - 1 appel (granny smith)
    - 2 grote augurken
    - 200ml opgeklopte room
    - 3 el. Fijngehakte dille
    - 1 à 2 el.citroensap
    - 1 bakje cresson
    - 2 el mayoaisse
    - 1 toefje wasabi

  • Bereiding :

    Pel de ui en hak hem fijn .Schil de appel en verwijder klokhuis , Snijd de appel, de paling en de augurken in kleine blokjes en meng alles mooi door elkaar.
    Meng de opgeslagen room met de fijngesneden dille en het citroensap , proef en voeg naar smaak peper, zout en citroensap toe.

  • Afwerking :

Plaats in het midden van een klein bordje een kleine serveerring (+/- 3cm) en vul die tot een hoogte van 2cm met de palingtartaar. Plaats rondom wat blaadjes cresson en enkele toefjes wasabi-mayonaisse en garnier eventueel met een klein takje dille bovenop de tartaar .

  • Drank : The egg girl coctail o.b.v. Aquavit
  • Keukenteam: Luc, Pascal en Jean-Paul
  • Bron: smulweb.nl
  • Datum : okt 2019 –thema Scandinavisch
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template