Knolselderslaatje met gerookte makreel op tunnbröd

  •  Ingrediënten: (voor 10 hapjes)

    - 3 eieren
    - 1 kl mosterd
    - 1 citroen, het sap
    - arachideolie
    - ½  knolselder, geraspt
    - 4 lente-uitjes, gehakt
    - 300 g  gerookte makreel
    - 3 verse makreelfilets
    - 2 vellen tunnbröd (diepvries Ikea)
    - Wat gehakte  bladpeterselie of enkele sprietjes bieslook

  • Bereiding :

    Kook de eitjes precies 6 min , laat afkoelen en pel .Haal de dooier er uit en hak het eiwit niet te fijn en hou het apart.
    Maak een vinaigrette en plet hiervoor de eierdooiers met een vork , meng met de mosterd en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout en proef .Voeg vervolgens onder voortdurend kloppen de olie toe tot je een smeuige vinaigrette krijgt .
    Meng de geraspte knolselder samen met de lente-uitjes en de gerookte makreel onder de vinaigrette en meng er dan het gehakte eiwit onder .Kruid verder af met peper en zout .

    Rooster of grill het brood en snij het in ongeveer gelijke stukken

    Kruid de makreelfilets met peper en zout en grill ze in een grillpan of op bqq.

  • Afwerking :

         Leg de salade van gerookte makreel tussen 2 stukjes gegrild brood en leg er bovenop een stukje gegrilde makreel .
         Garnier met enkele sprietjes bieslook.

  • Drank : coctail "the egg girl"
  • Keukenteam: Jean-Paul Luc & Pascale
  • Bron: gebaseerd op  Mjam Tv (Dagny Ross)
  • Datum :  okt 2019 –thema Scandinavisch
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template