Gebakken gamba's met chorizo fijne groentjes en sojasaus

  •  Ingrediënten: (10 pers.)

    - 20 gamba’s
    - 50 g ui (in brunoise gesneden)
    - 100 g prei (in brunoise gesneden)
    - 100 g wortel (in brunoise gesneden)
    - 160g choriso (in brunoise gesneden)
    - 360 g Noily Prat (110+250)
    - 340 g visfumet (90+250)
    - ¼ bundel coriander (fijn versneden)
    - 70 g look
    - 70 g lente ui
    - 70 g selderstengel
    - 220 g witte wijn
    - 130 g sojasaus light
    - 200 g volle melk
    - 100 g room
    -20 g vitelotte (truffelaardappel ) chips
    -50 g choriso (in fijne julienne versneden)

  • Bereiding :

    Stoof de ui aan in wat boter en voeg de brunoise toe van prei, wortel en chorizo. Blus af met 110 g Noily Prat en 90 g visfumet. Laat inkoken tot er voldoende binding optreed , kruid af met peper en zout en voeg  als laatste (naar smaak) de coriander toe .
    Pel  de gamba’s , verwijder het darmkanaal . Bak de schalen ,voeg look ,lente-ui en selder toe , bevochtig met de witte wijn , sojasaus , de resterende Noily Prat en visfumet .Voeg  dan de melk en de room toe en laat alles inkoken tot sausdikte . Mix met een blender en giet door een zeef .
    Breng op smaak met peper en zout .
    Bak de gamba’s heel kort  in bruisende boter en kruid ook die af met peper en zout .

  • Afwerking :

     Leg een quenelle van de fijne groentjes op een bordje en leg er 2 gamba’s  naast .
     Schep er wat sojasaus rond en werk het geheel af met wat snippers julienne van chorizo en een vitelotte chips .

 

  • Drank : Uppercut-Gin met honing en roze pompelmoes
  • Keukenteam: Luc , Babs en Mireille
  • Bron: Chef Yves Thuries (Fr)
  • Datum : mei 2019
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template