gepofte bloemkool met kaascrème en snippers chorizo

  • Ingrediënten:

    - 1 bloemkool
    - olijfolie
    - fleur de sel
    - 100 gr beurre noisette
    - kaascreme (zie onder)
    - fijngesnipperde basilicum(enkele blaadjes)
    - Basilicum poeder
    - citroenzeste
    - Chorizo

  • Bereiding :

    Voor de kaascreme (dit is een basisrecept voor alle kaascremes !! )
    250 gr kaas in kleine blokjes, (wij gebruikte  Manchego) halve liter melk,  zout,
    7 gr kappa of 5 gr agar-agar poeder ,paar el goeie olijfolie.
    Snij de kaas in kleine blokjes en breng aan de kook met de melk en de kappa.
    Let op : roer goed en blijf erbij want het verbrandt zeer snel, stort uit  en laat opstijven .
    Mix door en werk op met de olijfolie en wat zout;  doe in een spuitzak tot gebruik.

    Pof de bloemkool ong 45 min tot een uur in een oven van 190° tot beetgaar.
    Hangt af van de grootte van de bloemkool, snij mooie roosjes, bak in olijfolie, Kruid met peper en zout.

  • Afwerking :

Leg een flinke dot kaaascreme op het bordje ,en dresseer de bloemkool op de creme.
Werk af met citroengeste ,beutte noisette en de 2 soorten basilicum ,en ook met  reepjes (of blokjes) chorizo.

 

 

  • Drank : Tom Collins coctail
  • Keukenteam: John, Jean-Paul en Bob
  • Bron:  Carcasse  by H.dierendonck
  • Datum : maart 2019
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template