Kroepoek met rundcarpaccio, vinaigrette , bosui en geraspte gember .

  • Ingrediënten:

     - mager rundsvlees voor carpaccio
    - kroepoek (eender welke maar géén vissmaak)
    - verse gember
    - 1 bosuitje
    - 1 el gembersiroop
    - 2 el arachide olie
    - 2 tl witte wijn azijn
    - 1 el solasaus
    - Tabasco

  • Bereiding :

    Snij de carpaccio fijn ( even in de diepvries en dan zeer fijn snijden ) .
    Rasp wat verse gember fijn en laat even uitlekken op keukenpapier .  
    Snij het bosuitje ook heel fijn.    
    Meng al de ingrediënten voor de vinaigrette onder elkaar : gembersiroop, arachide olie, witte wijn azijn, sojasaus en paar drupels tabasco.Leg wat vlees op de kroepoek daarop een snuifje geraspte gember wat verse peper  en een beetje versnipperde bosui .
    Opm. werk slechts af op het allerlaatste moment af met die vinaigrette ... anders wordt de kroepoek sompig !

 

  • Drank : pittige wodka/tomaat coctail
  • Keukenteam: John, Wim en Roger
  • Datum : sept. 2018
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template