Russische (R)(B)oulet

  • IngrediĂ«nten: 15 st

     - 300 g gemengd gehakt
    - 1 teen look
    - 1 ui
    - olijfolie
    - verse peterselie
    - ras-el-hanout ,kruiden
    - peper
    - paprikapoeder
    - fleur de sel
    - 1 ei
    - paneermeel
    - 1 el sambal of harissa
    - 400 ml tomatensaus
    - Italiaanse kruiden

  • Bereiding :

    - Plet en pel de look. Pel ook de ui. Snij beiden fijn.
    - Doe de helft in een kom. Voeg er het gehakt aan toe. Kruid met ras-el-hanout en paprika.
    - Voeg een eidooier en wat paneermeel toe. Kruid met peper en zout en meng dit alles tot een vast en stevig gehakt.
    - Rol tot balletjes. Zorg dat je genoeg gehakt over hebt voor 1extra balletje.
      Voeg hier een fikse lepel sambal aan toe en zo nodig wat extra paneermeel om het balletje opnieuw voldoende stevig te maken.
      Opm. : je mag echt overdrijven met de kruiding van het pikante gehaktballetje, want bij het bakken wordt de scherpte flink gemilderd.
    - Verhit de olijfolie. Bak de balletjes mooi gaar.
    - Stoof de andere helft van de look en ui aan in olijfolie. Voeg tomatensaus en Italiaanse kruiden toe. Laat 15 minuten pruttelen.
      Voeg er op het einde de balletjes aan toe en laat nog 5 minuten pruttelen.

  • Afwerking :

 Schep de balletjes op een schaaltje en plaats er prikkertjes in. Strooi wat verse peterselie.

  • Drank : Pittige wodka/tomaat coctail
  • Keukenteam: John, Wim & Roger
  • Datum : sept. 2018
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template