Tartaar van sint-jakobsschelpen met avocado en hiziki algen

  • Ingrediënten:  (4 pers.)

    - 6 sint-jakobsschelpen
    - 2 avocado’s
    - 50 g gedroogde Hiziki algen (of Hijiki)
    - Sesamolie
    - Tamari of lichte soja saus
    - Rijst azijn
    - Vissaus
    - Peper en zout

  • Bereiding :

    Laat de gedroogde Hiziki algen een nacht weken in water. Bak ze even op in sesamolie en kook ze erna in ruim water gedurende 1 uur , na ongeveer 50 min. doe je er een goede scheut Tamari bij, wat rijstazijn en vissaus.
    Laat afkoelen in het kookvocht
    Snij de sint-jakobsschelpen in tartaar , doe er sesamolie bij en kruidt af met peper en zout.
    Snij de avocado’s in fijne sneetjes.

  • Afwerking :

Dresseer, met ring, eerst de tartaar, dan de avocado in waaiervorm en werk af met grof zout en leg er kleine stukjes uitgelekte hiziki algen op.

 

  • Drank : Blue Berry Ginger Fizz
  • Keukenteam: Sophie, Wim R. en Jean-Paul
  • Bron:
  • Datum : mei 2018
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template