bladerdeegje met geitenkaas

 

  • Ingrediënten:

    - 1/2 eetlepel suiker (naar smaak)
    - 1 scheutje frambozenazijn
    - 1 scheut rode wijn
    - 1 klontje boter
    - 1 ei
    - 2 uien
    - 1 vel bladerdeeg
    - 1 rolletje geitenkaas
    - enkele takjes verse jonge tijm
    - Peper en zout
    extra benodigdheden:
    - uitsteekring ca 7cm en  kleinere van  ca 5cm

  • Bereiding :

    Pel de uien en halveer ze , snijd er zeer fijne halve ringen van . Stoof deze zachtjes aan met de suiker, laat zachtjes 10 min stoven zonder te kleuren. Voeg azijn en wijn toe en laat zachtjes inkoken. Rits de blaadjes tijm af , snij ze  fijn en voeg vervolgens bij de uien. Breng op smaak met peper en zout.
    Steek met de grootste ring een dubbel aantal rondjes uit het bladerdeeg . Steek met de kleinste ring de helft van die grote rondjes uit en  hou enkel de buitenste cirkels  over en leg die op de grote volle rondjes, druk deze goed aan op elkaar . Prik flink gaatjes in de binnenste bodem. Roer een eidooier los met een scheutje water en smeer met een penseel de buitenste deegrand in. Leg op een bakmatje en bak af op 180°  gedurende 12 à 15 min. Laat even afkoelen. Vul vervolgens elk bladerdeeggebakje met een lepeltje uienconfituur. Beleg met een schijfje geitenkaas.
    Bak de taartjes in de oven op 180° ongeveer 10min.

 

  • Drank : cocktail op basis van wodka, whisky, sap van granny-smithappel en Helder Flower tonic
  • Keukenteam: Ines, Martine
  • Datum : maart 2018
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template