Trio van kalfsvlees met Stroganof saus en polenta

 

  •  Ingrediënten: (saus voor 4 pers)

    - kalfsnietjes
    - kalfszwezerik
    - kalfsfilet
    - 1 rode papika, geschild en zeer fijn gesneden
    - 1 sjalot , zeer fijn versnipperd
    - 2 eetl tomatenpuree
    - 2 tl paprikapoeder
    - 200 ml vodka
    - 200 ml room
    - 2 eetl.fondspasta (fond de veau)
    - 2 eetl zure room
    - snuifje cayennepeper
    - peper en zout

  • Bereiding :

Maak de polenta volgens de instructies op de verpakking en werk af met boter en parmazaanse
kaas , peper en zout . Doe dit een dag op voorhand en zorg dat de polenta vrij stevig blijft.
Stort in een schaal bekleed met folie , sluit de folie ook aan bovenzijde en laat een nacht opstijven
in de koelkast. Stort uit en  snij er de gewenste vormen uit ,  bak lichtbruin.
 
voor het vlees :
1.kalfszwezerik
iedereen zal dat wel op zijn of haar manier doen, ik geef even mee hoe ik het doe .
zet  de zwezeriken een nacht  in de koeling in gezouten water( bloed verwijderen )
spoel goed af en haal eventuele stukjes vet er al af; pocheer ong. 15 min  in een lichte
kalfsbouillon  , haal ze eruit en verwijder zorgvuldig de vliezen en onzuiverheden.
laat onder druk afkoelen in de bouillon.Haal ze uit de bouillon en dep droog , kruid goed af , wentel de zwezerikken in de bloem en bak aan alle zijden krokant.
 
2.kalfsnier
verwijder het niervet , de harde vet-kern  en het vlies rond  de nieren.
Verdeel in gelijke porties , kruid goed af en bak kort en hevig (binnenkant nog licht rosé).
 
3.kalfsfilet
Verwijder vet en pezen  , bak gedurende  ong. 8 minuten rondom en laat de filet nog
15 min. in een oven van 135/140° doorwarmen .Versnij  in sneden van ongeveer  en kleine centimeter  , .

  • Afwerking :

Presenteer de  3 soorten kalf op het bord, overgiet met de de saus en leg de polenta op een
apart bordje .

Je kan er eventueel ook wat gemengde sla bij serveren .

 

  • Drank :
  • Keukenteam: John , Roger en Babs
  • Bron:
  • Datum : juni 2016
template joomlatemplate joomla gratuit
2021  kookclub de kleine peperbus   Site created by Luc Buyse on globbers template